>

Head of Interdisciplinary Program Amsterdam Fashion Institute

Amsterdam

HTNK is looking for: Hoofd Interdisciplinair Programma Amsterdam Fashion Institute

Als hoofd van het Interdisciplinaire programma binnen AMFI speel je een essentiële rol voor onze AMFI-studenten. Studenten specialiseren zich in Fashion & Design, Business & Development of Fashion & Branding. Echter vanuit jouw onderdeel krijgen zij een breed perspectief aangereikt gericht op overkoepelende skills en vaardigheden die zij zich eigen moeten maken om zich goed voor te bereiden op een carrière in de fashion industrie. Daarnaast is het van belang dat zij over hun eigen grenzen heen kunnen blijven kijken en zich verrijken met minoren maar zich ook de nodige onderzoeksskills eigen maken.

Creating tomorrow op de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

AMFI is het grootste mode-instituut in Nederland en bestrijkt de gehele modeketen. AMFI leidt getalenteerde studenten op voor een loopbaan in de mode met een docententeam van ongeveer 140 medewerkers. AMFI maakt onderdeel uit van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI), een van de zeven faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam. In de faculteit wordt associate degree, bachelor en masteronderwijs verzorgd voor ca. 10.000 studenten op het gebied van mode, media, communicatie, ontwerp en ict. Samen met acht lectoraten, gemeenschappelijke labs en een groot aantal partners wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. Bij de faculteit werken ongeveer 1.100 medewerkers (730 fte).

Waar zijn we naar op zoek

We zijn op zoek naar een professional met leiderschapskwaliteiten, die een diepe liefde koestert voor mode en een visie heeft op de toekomst van mode en het onderwijs daarin en een team kan inspireren en aansturen.

Als leidinggevende van 15 tot 20 docenten motiveer en faciliteer je het docententeam en draag je zorg voor een goede HR-cyclus. Hierbij heb je oog voor de individuele groei en ontwikkeling van elke medewerker

Je maakt onderdeel uit van het managementteam en werkt samen met de opleidingsmanager AMFI en de andere MT leden aan de toekomst van het grootste mode-instituut in Nederland. Je taken bestaan voornamelijk uit:

 • De ontwikkeling, de organisatie en het borgen van de kwaliteit van het geïntegreerde onderwijs in het eerste halfjaar jaar en in het flexibele programma in semester 6 op AMFI en van de doorlopende leerlijnen theorie en methodieken;
 • Het werken aan de samenhang in het curriculum, de doorgaande leerlijnen enerzijds en de samenhang met het totale opleidingsaanbod van AMFI anderzijds;
 • De uitvoering en coördinatie van de selectie en instroom van de studenten in het eerste jaar.

Onze dagelijkse praktijk vraagt om een ervaren en empathische leidinggevende met analytische en reflectieve vaardigheden. We staan voor een cultuur waarbij daadkracht, optimisme, professionaliteit en transparantie centraal staan. Jouw stijl past hierbij en je werkt op een resultaatgerichte en motiverende wijze samen. Gezien het karakter van de functie zijn we op zoek naar iemand met uitstekende samenwerkende en communicatieve vaardigheden. Verder neem je mee:

 • Ruime ervaring in een leidinggevende positie in de mode-industrie en/of hoger onderwijs;
 • Ervaring in het hoger onderwijs met interdisciplinaire modules en werkvormen;
 • Een (bij voorkeur relevant) masterdiploma;
 • Een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te halen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Dit zegt jouw toekomstige collega

‘Binnen AMFI werk ik met een bruisend team met een hoge mate van vakmanschap en kennis van het modevak. Collega’s zijn bevlogen en inspirerend.’ Roger Gerards [Hoofd Fashion & Design]

Wat je verder krijgt

 • Een fulltime positie van 40 uur.
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een permanente aanstelling
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.715,81 tot € 6.064,86 (schaal 12 cao hbo) bij een volledige aanstelling en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld van 8%van je brutojaarsalaris.
 • Ruim 10 verlofweken per jaar bij een 40-urige werkweek.
 • Recht op verschillende soorten verlof
 • Vergoeding voor woon-werkverkeer
 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen, onder andere via de HvA Academie
 • Volop aandacht voor jouw werkplezier en werk-privébalans. En voor jouw vitaliteit. - - Van sportactiviteiten tot (loopbaan)coaches en van online tools die je ondersteunen bij je mentale gezondheid.
 • Een goede pensioenregeling via ABP.
 • Een laptop en telefoon + maandelijkse internetvergoeding

Last but not least: een werkplek in een dynamische omgeving waarin je in een fijne sfeer samenwerkt met collega’s.

Wil je solliciteren? Stuur je CV, persoonlijke motivatiebrief en visie (1 A4) via de volgende link vóór woensdag 23 augustus. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Mariette Hoitink mariette@htnkinternational.comDo you fit to the described profile, and are you ready for an exciting next step in your career? Please apply now with an English resume!