nav toggle

MOAM Collective showt in Rijksmuseum

Jong talent presenteert nieuwe collectie tussen de oude meesters

Donderdag 4 juni 2015 — De nieuwe collectie van MOAM collective zal vrijdag 3 juli 2015 getoond worden aan een exclusief publiek, de locatie voor deze show is het Rijksmuseum te Amsterdam. Nooit eerder in de geschiedenis van het museum heeft daar een catwalkshow plaats gevonden. De collectie is geïnspireerd op de Renaissance, dat zorgde voor een mooie link tussen het Rijksmuseum en MOAM. De jonge getalenteerde designers van MOAM presenteren zo hun nieuwe collectie tussen de oude, Hollandse meesters. Innovatie, duurzaamheid en craftmanship staan centraal.

MOAM muzes

MOAM zal net als vorig jaar een exclusieve sjaal in productie nemen, geproduceerd in 100% Merino-wool. De roze, RE-renaissance sjaal met print is gebaseerd op het concept van de collectie en is vervaardigd als limited edition van 100 stuks.

Dit jaar zal het campagnebeeld geschoten worden door Paul Bellaart; hij schiet de vijf muzes van MOAM; Tjitske Reidinga, Georgina Verbaan, Sabrina Meijer van AfterDRK, Harriet Calo en Valerio Zeno.

De show

Voor de productie van de show heeft MOAM een prachtig team samengesteld. Zo zal Ellis Faas herself alle modellen met make-up beschilderen in stijl van het concept, is Hester Wernert van MOGEEN verantwoordelijk voor het haar en neemt Maarten Spruyt naast Frans Ankoné de styling op zich.  Maar ook Peter Stigter die de fotografie en videografie op zich neemt, JurLights voor licht en geluid en Py en Joanne voor de productie. Voorafgaand van de show zal de campagnefilm getoond worden, gefilmd door Ine & Sanne.

Het team

Deze tweede editie van MOAM collective geeft vijf jonge getalenteerde designers een podium, dit jaar zijn dat Anbasja Blanken (HKU), Barbara Langendijk (ArtEZ), Maartje Peeters (AMFI), Tijme Veldt (Rietveld) en Hanna Wouda (KABK). Wekelijks wordt het team bijgestaan door drie mode-pioniers; Frans Ankoné, Peter Leferink en Mariette Hoitink. Daarnaast wordt het collectief ge-coacht door onder andere Mart Visser, Claes Iversen, Cecile Narinx, John de Greef, Georgette Koning, Marly Nijssen en Saskia Stockler.

 

De partners

Samenwerkingen met Rabobank en HTNK fashion recruitment & consultancy zijn geprolongeerd, zij zullen ook deze tweede editie het concept ondersteunen. Daarnaast heeft MOAM nieuwe partners gevonden in drie unieke bedrijven uit de Nederlandse creatieve industrie. Samen met Philips PerfectCare zal het collectief de allernieuwste strijk- en stoomtechnologie toepassen binnen de collectie. Met partner KLM wordt gekeken naar duurzaamheid betreffende het upcyclen van oude materialen als bekleding, rubberbanden en veiligheidsgordels. In samenwerking met het Textielmuseum gaan de designers zelf stoffen ontwikkelen én produceren in het TextielLab; een wereldwijd unicum waar innovatie, vakmanschap en artisticiteit samenkomen.
 Nooteboom Textiles heeft haar gehele stoffencollectie beschikbaar gesteld en het collectief heeft daar verschillende, prachtige stoffen uit geselecteerd. De coupeurs van Meester Opleiding Coupeur vervaardigen in samenwerking net de designers van MOAM enkele stuks uit de collectie.

Daarnaast heeft Stichting MOAM subsidies mogen ontvangen voor MOAM collective 2015 bij het Amsterdam Fonds voor de Kunsten en Het Meester Koetsier Fonds.

Posted in: Events, Talent

Don't miss out on your dream job opportunity, contact us!