nav toggle

Liefde voor het vak

Vorige week een mooi artikel over de eerste successen van de Meesteropleiding Coupeur (MOC), die in 2011 haar deuren opende. De opleiding is uniek in zijn soort en HTNK’s Mariette Hoitink is nauw betrokken geweest bij de opstart van de Meesteropleiding Coupeur. Als lid van de adviesraad zal zij ook de komende jaren actief betrokken blijven in de ontwikkeling hiervan.

Naast onze core business richt HTNK’s Fashion Incubator Foundation zich actief op het bijdragen en innoveren van de ontwikkeling van de mode industrie in zijn geheel.
Een van de projecten die HTNK steunt middels de Foundation is MOAM collective. De Meesteropleiding Coupeur en MOAM Collective hebben vorig jaar zeer succesvol samengewerkt.

(Uitgelicht) “Martijn Nekoui, oprichter van MOAM collective, prijst eveneens de kwaliteit van de studenten. Voor de couture collectie van dit modeplatform werkte hij vorig jaar samen met zo’n acht studenten van de opleiding. Er zitten honderden uren handwerk in deze collectie. We maakten gebruik van moeilijke stoffen als zijde en chiffon, waardoor centimeter voor centimeter met de hand moest worden gestikt. Het werk dat de MOC-studenten leverden was puur vakmanschap. Het was bovendien prachtig om te zien hoe beide disciplines elkaar aanvulden. Daardoor kreeg de collectie een nog hoger niveau.

Vanwege het succes wil Sakkers (Moniek Sakkers, directeur MOC ) vaker dit soort samenwerkingen aangaan.

Lees het hele artikel ‘Liefde voor het vak’ uit de PS Modespecial van 6 september 2014 onder onze link Press. 

 

Posted in: Education, Talent

Don't miss out on your dream job opportunity, contact us!