nav toggle

Jean School House of Denim

Nieuwe, unieke mbo-opleiding voor denim-professionals, start komend schooljaar. In drie jaar word je opgeleid tot Denim Developer. 

Je leert alle ins en outs van het vak en volgt het productieproces van tekentafel tot verkoop. Na deze niveau 4-opleiding kan je in de jeansbranche aan de slag in ontwerp-, ontwikkel-, inkoop- en productiefuncties.De Jean School is een samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en House of Denim. Grote merken als Levis, Hilfiger en Denham staan achter dit initiatief en participeren in het onderwijsprogramma door gastcolleges, opdrachten en stageplekken aan te bieden. Je leert het vak dus echt in de praktijk.

Er wordt les gegeven in vakken als ontwerpen, patroontekenen, naaien, pasvormen, wassen en behandelen, maar ook in inkoop en merkenbeleid. Er is verder aandacht voor historische kennis en duurzaamheid. Jean School richt zich op de internationale markt en daarom is Engels naast Nederlands de voertaal.

Met de Jean School wordt ingespeeld op een behoefte van de denimbranche aan gespecialiseerde vakkrachten: professionals die weten hoe zij met denim moeten werken en het ambacht in de vingers hebben.


Jean School start in september 2012 met 25 leerlingen op een van de nieuwe locaties van het ROCvA: MBO College Zuid tegenover de RAI op de Europaboulevard in Amsterdam. MBO College Zuid maakt onderdeel uit van ‘flowamsterdam’, een bijzonder gebouw waarin het ROCvA nauw samenwerkt met bedrijven.

 

Posted in: , Talent, Education

Don't miss out on your dream job opportunity, contact us!