nav toggle

12 tips to get a job in fashion - Dutch only-

Mariette Hoitink, managing director van HTNK Fashion recruitment & consultancyweet als geen ander hoe je een baan in de mode binnensleept. Pen en papier in de aanslag, want deze tips wil je onthouden.

1 Adem mode
Mode ademen, ja. En dat betekent niet alleen uiterlijk, maar juist ook met wat je over mode weet. Doe je research, houd het nieuws in de gaten, weet wat er speelt. Steek die voelsprieten uit.

2 Specialiseer je
Kies één duidelijke richting en focus daarop. Mode is een industrie waarin veel mogelijkheden liggen. ‘Ik wil iets in de mode’ is te algemeen. Dus: ben je een designer, een productmanager, een inkoper, wil je voor een merk werken of voor een retailbedrijf, wil je liever de pr-kant op of zie je jezelf meer als shopmanager?

3 Geef acte de présence
Je moet de onstilbare behoefte voelen om o-v-e-r-a-l aanwezig te zijn, omdat:

A het mode is
B het relevant is voor je netwerk
C je een early adopter bent die van alles op de hoogte is, en je verlangen naar mode(informatie) niet te stillen is.

4 Ga goed voorbereid je sollicitatie in
Zorg dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Je portfolio compleet en in een stylish map, je hebt research gedaan naar het bedrijf en een killer motivatie geschreven. En bereid vragen voor, zoals waarom ze jou moeten hebben. Wat heb jij het bedrijf te bieden? En vragen ze het niet? Prima. Dan vertel je het gewoon uit jezelf.

5 Wees open en enthousiast, maar niet te

Sprankelend, enthousiast, geïnteresseerd en open zijn werkt in je voordeel. Eén tip: hang nooit vuile was buiten over je vorige werkgever. De modewereld is klein, dus er bestaat een grote kans dat de ander iemand kent.

lees verder op Marie Claire, klik hier
Posted in: Career, Talent

Don't miss out on your dream job opportunity, contact us!